BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.


-:.: Home :.: Reguli :.: Poze :.: Statistici :.: Download :.: Comenzi :.: Help :.:-

Serviciile Bumerang


Comenzi ChanServ
REGISTER Inregistreaza un canal.
IDENTIFY Va identifica pe dvs. cu parola.
SET Seteaza optiunile canalului.
ACCESS Modifica lista userilor care au acces la ChanServ.
LEVELS Redefineste lista de accese a unui canal.
AKICK Mentine lista de autokick-uri.
DROP Renuntati la inregistrarea unui canal.
* Alte comenzi: INFO, LIST, INVITE, OP, DEOP, UNBAN, CLEAR ATENTIE! In cazul in care un canal nu este folosit timp de 14 zile (aceasta presupunind ca nici un user cu acces nu intra in canalul respectiv in aceasta perioada), inregistrarea va fi automat anulata.

Comanda REGISTER :
Sintaxa: /msg chanserv REGISTER #canal parola descriere
Inregistreaza un canal in baza de date a ChanServ-ului. Pentru a putea folosi aceasta comanda, trebuie, in primul rind, sa fiti operator pe canalul pe care doriti sa il inregistrati. Parola este folosita impreuna cu comanda IDENTIFY, lucru care va va permite sa efectuati schimbari ulterioare in canal. Ultimul parametru, care trebuie inclus, este descrierea generala a canalului.Atunci cind inregistrati un canal, sinteti automat inregistrat ca "founder" al acestui canal.Founder-ul unui canal are posibilitatea de a schimba toate setarile pentru canalul respectiv;ChanServ-ul va acorda automat founder-ului privilegii de operator de canal atunci cind acesta intra in canalul respectiv. Pentru alte informatii, a se vedea comanda ACCESS.

Comanda IDENTIFY :
Sintaxa: /msg chanserv IDENTIFY #canal parola
In momentul in care executati aceasta comanda, sinteti identificat la Chanserv drept founderul acelui canal. Multe comenzi pentru Chanserv necesita identificarea de mai sus pentru a putea fi executate. Totodata, parola trebuie sa fie identica cu cea care a fost folosita la inregistrarea canalului.

Comanda SET :
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal optiuni parametri
Aceasta comanda ii permite founder-ului unui canal sa seteze diferite optiuni sau sa schimbe anumite informatii.Founder-ul trebuie sa foloseasca comanda IDENTIFY inainte de a folosi comanda SET.
Optiuni ale comenzii SET:
FOUNDER Seteaza founder-ul canalului respectiv
SUCCESSOR Seteaza un succesor pentru canalul respectiv
PASSWORD Seteaza parola canalului
DESC Seteaza o descriere a canalului
URL Ii asociaza un URL canalului
EMAIL Ii asociaza canalului o adresa de E-mail.
ENTRYMSG Seteaza un mesaj care le apare userilor in momentul in care acestia intra pe canalul respectiv.
TOPIC Seteaza topicul canalului.
KEEPTOPIC Mentine topicul atunci cind pe canal nu se afla nici un user.
TOPICLOCK Topicul poate fi schimbat NUMAI cu comanda SET TOPIC.
MLOCK Seteaza modul "lock" on sau off
PRIVATE Ascunde canalul, astfel incit la comanda LIST numele acestuia sa nu
apara in lista canalelor de pe server(e).
RESTRICTED Restringe accesul userilor pe canal
SECURE Activeaza optiunile de securitate maxima ale ChanServ-ului.
SECUREOPS Seteaza un control strict al celor care se opeaza (nu se poate acorda +o celor care nu sint trecuti in lista de accese a Chanserv-ului)
LEAVEOPS Nu se pot de-opa userii, exceptind cazul cind se foloseste comanda DEOP.
OPNOTICE Se trimit notice-uri in momentul in care sint folosite comenzile OP/DEOP.

Comanda ACCESS :
Sintaxa : /msg chanserv ACCESS #canal ADD nick level
ACCESS #canal DEL {nick | entry-num | list}
ACCESS #canal LIST [mask | list]
Mentine lista de accese pentru un canal. Lista de accese mentioneza ce useri au permisiunea sa fie +o sau au acces la comenzile ChanServ-ului, pe acel canal.Level-ul diferit va da diverse posibilitati si optiuni de acces pe un canal si la ChanServ. Comanda /msg ChanServ HELP ACCESS LEVELS va poate oferi pentru mai multe informatii. Orice nick ce nu se afla pe pe lista de acces are level 0.Comanda ACCESS ADD adauga nickuri in lista de accese, cu un level dorit de cel care da acces; daca nickul respectiv (caruia i se da acces)este deja prezent pe lista, level-ul sau este schimbat cu level-ul specificat in comanda.Level-ul specificat trebuie sa fie mai mic decit al celui care acorda acces, iar daca nick-ul este deja pe lista de accese,level-ul care se acorda trebuie sa fie mai mic decit al celui care da acces.Comanda ACCESS DEL sterge din lista de accese un nick, care se specifica.Daca este specificat un numar din lista, acel numar este sters din lista. (Vedeti exemplul LIST de mai sus.)Comanda ACCESS LIST arata lista acceselor de pe o camera.Daca este specificat si un mask, numai acele nickuri cu mask-ul respectiv vor fi listate.Daca se specifica si un anumit numar, numai nickurile care se afla in lista la numerele respective vor fi listate; de exemplu: /msg chanserv ACCESS #canal LIST 2-5,7-9 Listeaza pe cei care sint in lista de acces de la nr. 2 la nr. 5 si de la nr. 7 la nr. 9

Comanda LEVELS :
Sintaxa: /msg chanserv LEVELS #canal SET type level
LEVELS #canal {DIS | DISABLE} type
LEVELS #canal LIST
LEVELS #canal RESET
Comanda LEVELS permite controlul level-urilor folosite pentru acel canal. Folosind aceasta comanda, puteti defini lista de accese ceruta pentru cele mai multe comenzi ale ChanServului.(Comenzile SET FOUNDER and SET PASSWORD, la fel ca si aceasta comanda, nu pot fi executate decit de foundr-ul unui canal.)Comanda LEVELS SET permite ca lista de accese (levele, totodata) sa fie schimbata, pentru a avea acces la o o functie sau un grup de functii.Comanda LEVELS DISABLE (sau DIS, mai pe scurt) dezactiveaza tot ce este legat de levels (automatic features) si blocheaza accesul la functiile unui canal (numai founderul poate avea acces la aceste functii).Comanda LEVELS LIST arata levelurile cerute pentru a putea executa o functie sau un grup de functii.Comanda LEVELS RESET reseteaza nivelurile la modul "default" al unui canal nou creat.Pentru o lista a avantajelor si a functiilor ce pot fi setate, folositi comanda HELP LEVELS DESC.

Comanda AKICK :
Sintaxa: /msg chanserv AKICK #canal ADD mask [motiv]
AKICK #canal DEL mask
AKICK #canal LIST [mask]
AKICK #canal ENFORCE Mentine lista de AutoKick-uri list valabila pentru un canal. Daca un user care se afla pe lista de AutoKick-uri incearca sa intre in acel canal, ChanServ-ul il va bana si ii va da kick.Comanda AKICK ADD adaugata unui nick sau unui host va introduce nickul respectiv pe lista de AutoKick-uri.Daca un motiv a fost adaugat in momentul adaugarii acelui user pe lista, acel motiv va aparea atunci cind userul respectiv va primi kick; daca nu este adaugat nici un motiv, mesajul "by default" este "You have been banned from the channel".Comanda AKICK DEL sterge un nick sau un host de pe lista cu AutoKick-uri.In nici un caz nu poate ridica un ban pus prin AutoKick. Banurile vor trebui scoase de un operator.Comanda AKICK LIST arata lista de AutoKick-uri, sau, numai acele AutoKick-uri care au acelasi host cu cel cautat.Comanda AKICK ENFORCE determina ChanServ-ul sa dea AKICK tuturor acelor useri care au hostul specificat in comanda AKICK.

Comanda DROP :
Sintaxa: /msg chanserv DROP #canal
Se renunta la un canal deja inregistrat. Poate fi folosita doar de un founder de canal, care trebuie sa fi folosit in prelabil comanda IDENTIFY.

Comanda INFO :
Sintaxa: /msg chanserv INFO #canal [ALL]
Listeaza informatii despre canalul dorit, inclusiv numele founder-ului, data inregistrarii, descriere, si mode lock, daca exista vreunul. Daca sinteti identificat ca founder al canalului, va vor fi afisate TOATE informatiile referitoare la acel canal, plus mesajul care le apare tuturor userilor cind cind intra in canalul respectiv, precum si succesorul.

Comanda LIST :
Sintaxa: LIST
Afiseaza o lista cu toate canalele existente pe server in momentul in care se da comanda, exceptindu-le pe cele care au setate optiunea PRIVATE.

Comanda INVITE :
Sintaxa: INVITE #canal
Folosind aceasta comanda, ChanServ-ul va invita in canalul specificat. Aceasta comanda este accesibila numai pentru canalele unde aveti acces mai mare decit 0.

Comanda OP :
Sintaxa: /msg chanserv OP #canal nick
Seteaza modul +o(opeaza) pentru nickul selectat, pe un canal.

Comanda DEOP :
Sintaxa: /msg chanserv DEOP #canal nick
Seteaza modul -o(deopeaza) pentru nickul selectat, pe un canal.

Comanda UNBAN :
Sintaxa: /msg chanserv UNBAN #canal
Aceasta comanda ii indica ChanServ-ului sa scoata banurile de pe un anumit canal. Pentru a-i putea da Chanserv-ului aceasta comanda, accesul dvs. trebuie sa fie mai mare de 0.

Comanda CLEAR :
Sintaxa : CLEAR #canal x
Aceasta comanda ii indica ChanServ-ului sa scoata anumite moduri sau setari ale canalului. x poate avea urmatoarele valori:
MODES Scoate toate modurile existente pe un canal (i.e. aceastea pot fi i,k,l,m,n,p,s,t).
BANS Scoate toata banurile de pe canal.
OPS Scoate modul +o de la toti operatorii de canal.
VOICES Scoate modul +v de la toti cei care au acest mod setat.
USERS Scoate (prin kick-uri) toti userii de pe un canal.
Accesul dvs. trebuie sa fie minim 10 pentru a putea folosi aceasta comanda.

Comanda FOUNDER :
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal FOUNDER nick
Schimba founderul unui canal. Noul nick trebuie sa fie inregistrat. Aceasta comanda poate fi folosita doar de actualul founder al canalului.

Comanda SUCCESOR :
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal SUCCESSOR nick
Schimba succesorul unui canal. Daca nickul founder-ului expira, sau i se da "drop" atit timp cit canalul este inca inregistrat, succesorul va deveni noul founder al canalului. Oricum, daca succesorul are deja prea multe inregistrate (1), the canalul va fi automat deinregistrat, daca succesorul nu a fost desemnat.Noul nick (cel al succesorului) trebuie sa fie unul inregistrat.

Comanda PASSWORD :
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal PASSWORD parola
Seteaza parola folosita pentru identificarea founderului unui canal.

Comanda DESC :
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal DESC descriere
Seteaza descrierea unui canal, descriere ce apare in dreptul canalului respectiv in momentul in care se efectueaza comanda LIST sau INFO.

Comanda URL :
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal URL [adresa]
Aceasta comanda ii asociaza unui canal un URL. Acest URL va fi afisat in orice moment in care cineva va cere informatii despre acel canal folosind comanda INFO. Daca nici un URL nu este specificat, aceasta comanda sterge orice URL specificat pentru acel canal.

Comanda EMAIL :
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal EMAIL [adresa]
Aceasta comanda ii asociaza unui canal o adresa de E-mail. Adresa va fi afisata in orice moment in care cineva va cere informatii despre acel canal, folosind comanda INFO. Daca nu este specificata nici o adresa de E-mail, aceasta comanda sterge orice adresa de E-mail specificata pentru acel canal.

Comanda ENTRYMSG :
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal ENTRYMSG [mesaj]
Seteaza mesajul ce le va fi trimis tuturor userilor cind intra intr-un canal, sub forma de "notice". Daca nu este specificat nici un mesaj, userii nu vor receptiona nici un "notice" cind vor intra in acel canal.

Comanda TOPIC :
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal TOPIC text
Aceasta comanda ii indica ChanServ-ului sa seteze topicul unui canal. Totodata, aceasta comanda este extrem de folositoare in asociere cu comanda SET TOPICLOCK.

Comanda KEEPTOPIC :
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal KEEPTOPIC {ON | OFF}
Aceasta comanda seteaza modul "lock" sau "unlock" pentru un topic, pe un canal specificat. Daca este setata optiunea pentru retinerea topicului, acesta va fi retinut de ChanServ de fiecare data cind ultimul user paraseste canalul, si va fi retinuta pentru urmatoarea data cind se creeaza un canal cu acelasi nume.

Comanda TOPICLOCK :
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal TOPICLOCK {ON | OFF}
Seteaza optiunea "lock" sau "unlock" pentru un topic, pe un canal. Atunci cind topicul este setat "locked", ChanServ-ul nu va permite ca topicul sa fie schimbat, exceptind cazul cind se foloseste comanda SET TOPIC.

Comanda MLOCK :
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal MLOCK modes
Seteaza anumite moduri, ce sint specificate, lock sau unlock. ChanServ-ul va permite sa definiti anumite moduri pentru a fi intotdeauna on (sau off). Aceste moduri, ce pot fi setate pe modul "on" (sau locked) sint i, k, l, m, n, p, s, and t. Fiecare din aceste moduri poate fi setat "locked on", "locked off", sau "not locked". Aceasta comanda se foloseste exact ca si comanda /MODE command; in acest fel, modurile urmate de "+" sunt setate "locked on", iar modurile urmate de "-" sint setate "locked off". ATENTIE: Daca setati anumite moduri, precum in al doilea exemplu de mai jos, trebuie, de asemenea, sa folositi optiunea RESTRICTED pentru canal; in caz contrat, oricine prezent in canal in momentul in care setati acest mod va putea vedea codul setat pentru modul "k"! Exemple:
/msg chanserv SET #canal MLOCK +nt-iklps
Modurile n si t sunt "on", iar modurile i, k, l, p, si s sint "off". Modul m este lasat la libera alegere, sa fie "on" sau "off".
/msg chanserv SET #canal MLOCK +knst-ilmp codul-meu
Modurile k, n, s, si t sint "on", iar modurile i, l, m, si p sint "off". Totodata, codul canalului (key) este "codul-meu".
/msg chanserv SET #canal MLOCK +
Scoate toate modurile setate de pe o camera; toate modurile unui canal pot fi "on" sau "off".

Comanda RESTRICTED :
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal RESTRICTED {ON | OFF}
Seteaza optiunea "acces restrins" pentru un canal. Cind acest acces este setat, userii care,in mod normal nu ar trebui sa aiba privilegiul de a fi moderatori (userii cu acces negativ sau, cind optiunea "secure ops" este setata, userii care nu se afla pe lista de accese) vor primi kick si ban.

Comanda SECURE :
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal SECURE {ON | OFF}
Seteaza sau dezactiveaza optiunile de securitate ale ChanServ-ului pentru un canal. Atunci cind optiunea SECURE este setata, numai userii care au nicuri inregistrare si sunt identificati la Nickserv vor avea acces pe canal, acest lucru fiind posibil prin prezenta lor pe lista de acces.

Comanda SECUREOPS :
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal SECUREOPS {ON | OFF}
Seteaza sau dezactiveaza optiunea "secure ops" pentru un canal. Atunci cind aceasta optiune este setata, cei care nu se afla pe lista de useri nu vor putea sa fie moderatori de canal (ChanServ-ul nu va permite ca un moderator sa seteze modul +o pentru acesti useri).

Comanda LEAVEOPS :
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal LEAVEOPS {ON | OFF}
Seteaza sau dezactiveaza aceasr optiune pentru un canal. Cind este setata, ChanServ-ul nu va de-opa un user in acel canal, in afara de cazul cind se va folosi comanda DEOP.

Comanda OPNOTICE :
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal OPNOTICE {ON | OFF}
Seteaza sau dezactiveaza optiunea de a trimite notice-uri moderatorilor unui canal, ori de cite ori este folosita comanda "OP" sau "DEOP" de catre cei care au acces minim 5 la ChanServ.

Comenzi NickServ
NickServ-ul va permite sa inregistrati un nick, prevenind, in acest fel, folosirea acelui nick de catre alte persoane. Daca nickul respectiv nu este folosit timp de 14 zile, el va expira.Urmatoarele comenzi va vor arata cum sa inregistrati un nick si ce puteti face in momentul in care ati inregistrat un nick, /msg NickServ comanda. Pentru mai multe informatii despre o comanda anume, folositi /msg NickServ HELP comanda.

Comenzi NickServ :
REGISTER Inregistreaza un nick.
IDENTIFY Va identifica, folosind parola aleasa de dvs.
ACCESS Modifica lista acceselor autorizate.
LINK Va linkeaza un nick la un altul, deja inregistrat (foloitoare in cazul in care aveti un anume acces pe un nick, si doriti sa aveti acelasi acces si pe alte nickuri)
SET Seteaza diverse optiuni, inclusiv protectia la kill (ATENTIE, nu va protejeaza la comanda /kill ce poate fi folosita de un ircop)
DROP Renunta la un nick deja inregistrat.
RECOVER Un user care v-a luat nickul este scos de pe iRC (comanda folositoare in cazul in care v-a aflat cineva parola)
RELEASE va recuperati nickul dupa folosirea comenzii RECOVER
* Alte comenzi: UNLINK, GHOST, INFO, LIST, STATUS IMPORTANT: Acest serviciu este oferit pentru ca userii de pe IRC sa isi poate pastra nickul dupa ce se deconecteaza, in acest fel nici un alt user nu va putea sa foloseasca un nick deja inregistrat de catre un alt user. Totodata, sinteti protejati impotriva "furarii" de nickuri sau a altor actiuni. Folosind NickServ-ul veti reduce la minim pierderea sau "furarea" de nickuri.

Comanda REGISTER :
Sintaxa: /msg nickserv REGISTER parola adresa@e-mail
Va inregistrati nickul in baza de date a NickServ-ului. O data ce nickul va este inregistrat, puteti folosi comenzile SET and ACCESS pentru a va configura setarile pentru nickul dvs., dupa cum doriti.Asigurati-va ca retineti parola pe care o folositi la inregistrare - veti avea nevoie de ea mai tirziu, atunci cind veti dori sa efectuati schimbari la nickul dvs.IMPORTANT! "FIDO", "Fido", si "fido" sint parole diferite (sau, altfel spus, parola pe care o setati este "case sensitive").

Comanda IDENTIFY :
Sintaxa: /msg nickserv IDENTIFY parola
Ii indicati NickServ-ului ca nickul pentru care folositi parola respectiva (in cazul in care este corecta) este al dvs. Multe comenzi cer identificarea personala (folosirea comenzii /msg NickServ identify parola) inainte de utilizarea lor. Parola trebuie sa fie acceasi cu cea pe care ati introdus-o in momentul in care ati inregistrat nickul.

Comanda ACCESS :
Sintaxa: /msg nickserv ACCESS ADD mask, ACCESS DEL mask, ACCESS LIST Modifica sau arata lista de accese pentru nickul dvs. Aceasta este o lista cu adrese care vor fi recunoscute automat de NickServ drept avind acces la nickul dvs. Daca vreti sa folositi nickul de la o adresa diferita, va trebui sa folositi comanda IDENTIFY pentru determina NickServ-ul sa va recunoasca.

Comanda LINK :
Sintaxa : LINK nick parola
Va linkeaza nickul cu un altul (in acest fel, nickul dvs devenind un alias al nickului respectiv). Cind executati aceasta comanda, lista de accese pentru nickul pe care il folositi este stearsa si inclocuita cu cea a nickului cu care ati fost linkat; toate mesajele nickului precedent (la care linkati noul nick) se muta automat in lista de mesaje a noului nick (aceasta poate cauza umplerea listei de mesaje, caz in care va trebui sa stergeti din mesaje,pentru a putea receptiona altele). O data ce linkul este stabilit, nickul va fi transformat in copia perfecta a celuilalt, in sensul ca va copia toate atributele si toate accesele si levelurile celuilalt. Va fi prezent in toate listele de Servicii, exceptind comenzile UNLINK si DROP, comenzi specifice NickServ-ului. De exemplu, puteti folosi acest nick pentru a citi acelasi set de "memo" (iar memo-urile celuilalt nick vin in aceeasi lista). Daca va identificati pentru un nick, automat veti fi identificat si pentru celalalt, cu care acesta este linkat.Daca celalalt nick este pe lista de accese a unui canal, atunci ambele nickuri vor beneficia de aceleasi privilegii. Pentru a putea folosi aceasta comanda, trebuie sa va identificati pentru nickul pe care il folositi (folosind IDENTIFY comanda), iar apoi trebuie sa dati o parola pentru nickul pe care doriti sa il linkati.

Comanda SET :
Sintaxa: /msg nickserv SET optiune parametri
Seteaza diferite optiuni pentru un nick. Aceste optiuni pot fi ON sau OFF:
PASSWORD Seteaza parola pentru nick
LANGUAGE Seteaza limba in care Serviciile sa va relateze despre serviciul MEMO
URL Asociaza un URL nickului dvs.
EMAIL Asociaza o adresa de E-mail nickului dvs.
KILL Schimba optiunea de kill (optiunea de kill in cazul in care cineva va foloseste nickul, si doriti sa ii dati kill prin GHOST) ON sau OFF.
SECURE Schimba optiunea de securitate ON sau OFF
PRIVATE Previne aparitia nickului dvs. la o eventuala comanda /msg NickServ LIST
HIDE Ascunde informatii despre nick
Pentru a putea folosi aceste comenzi, in primul rind trebuie sa va identificati.

Comanda RELEASE :
Sintaxa: /msg nickserv RELEASE nick [parola]
Ii indica NickServ-ului sa scoata si sa opreasca nickul dvs. (lucru cauzat de protectia automata la kill sau folosirea comenzii RECOVER. Aceasta setare este facuta "by default" sa retina nickul 1 minut inainte de a-l putea folosi; aceasta comanda executa eliberarea imediata a acestuia.Pentru a putea folosi comanda RELEASE pentru un nick, adresa dvs. din lista ce apare la /WHOIS trebuie sa fie identica cu cea care o are nickul pe lista de acces, sau trebuie sa stiti parola exacta.

Comanda DROP :
Sintaxa: /msg nickserv DROP
Va scoate nickul dvs. (inregistrat) din baza de date a NickServ-ului. Un nick la care s-a renuntat este liber de a fi inregistrat de orice alt user. Pentru a putea folosi aceasta comanda, in primul rind trebuie sa va identificati.

Comanda UNLINK :
Sintaxa: /msg nickserv UNLINK [nick pass]
Sterge un link dintre 2 nickuri. Atunci cind linkul este sters, toate flag-urile si accesele nickului precedent (la care s-a facut link-ul) sint copiate inapoi si pot fi schimbate independent de nickul care a fost linkat ulterior. Notice-urile "Memo" nu sint copiate; toate aceste notice-uri vor ramine in memoria nick-ului la care s-a facut linkul. Oferind un nick si o parola, puteti de-linka un nick inainte de a face acest lucru folosindu-va de nickul pe care doriti sa il delinkati de orice alte nickuri linkate ulterior.

Comanda GHOST :
Sintaxa: /msg nickserv GHOST nick [parola]
Determina un "ghost" care se afla pe IRC sa paraseasca serverul. Acest "ghost" este o imagine pe care o are serverul, not actually connected, o conexiune "virtuala", cauzata de faptul ca ati avut conexiunea intrerupta momentan, sau din alte motive, lucru care determina nickul dvs. sa ramina conectat, dar neutilizabil. Pentru a putea folosi comanda GHOST pentru un nick, adresa dvs. din lista ce apare la /WHOIS trebuie sa fie identica cu cea care o are nickul pe lista de acces, sau trebuie sa stiti parola exacta.

Comanda INFO :
Sintaxa: /msg nickserv INFO nick [ALL]
Arata informatii despre nickul specificat, cum ar fi: cine este proprietarul nickul, cind a fost vazut ultima oara pe iRC si de la ce adresa, precum si optiunile nickului. Daca sunteti identificat ca fiind proprietarul nickului despre care cereti informatii, si este specificata optiunea ALL, veti putea beneficia de absolut toate datele referitoare la nickul respectiv.

Comanda LIST :
Sintaxa: /msg nickserv LIST host
Listeaza toate nickurile inregistrate care se potrivesc cu hostul cerut, in formatul nick!user@host. Nickurile care au setata optiunea PRIVATE nu vor fi aratate.

Comanda STATUS :
Sintaxa: /msg nickserv STATUS nick
Vi se ofera o anumita informatie despre nickul respectiv. Raspunsul este de urmatoarea forma:
nickname status-cod
unde nickul este cel specificat in comanda, iar status-cod este unul din urmatoarele:
0 - userul nu este on-line sau nickul nu este inregistrat
1 - userul nu este recunoscut ca fiind proprietarul nickul respectiv (identificat prin /msg nickserv identify parola)
2 - userul este recunoscut ca fiind proprietarul nickului respectiv gratie hostului sau, prezent in lista de acces a nickului respectiv
3 - userul este recunoscut ca fiind proprietarul nickului respectiv, fiind identificat prin parola (/msg nickserv identify parola).Folosind aceasta comanda, puteti afla informatii de pina la 16 nickuri. Celelalte vor fi ignorate de sistem. Nu este generat nici un mesaj de eroare daca nu este specificat un nick.

Comanda PASSWORD :
Sintaxa: /msg nickserv SET PASSWORD parola-noua
Puteti schimba parola actuala a nickului, dupa ce va identificati ca fiind proprietarul sau (/msg nickserv identify parola).

Comanda LANGUAGE :
Sintaxa : SET LANGUAGE cod
Schimba limba pe care o folosesc Serviciile cind va trimit un anumit mesaj (de exemplu, cind va raspund la o comanda pe care le-ati trimis-o). Codul trebuie ales din urmatoarele:
1) Engleza
2) Italiana
3) $BF|K\8l!J(BJIS$B%3!<%I!K(B (Japoneza / codata prin metoda JIS)
4) Aܸi!EEUCY3!1Y! (Japoneza / codata prin metoda EUC)
5) ..{OeiSJISfR[fhj (Japoneza / codata prin metoda SJIS)
6) Portugheza
7) Spaniola
8) Turca

Comanda URL :
Sintaxa: /msg nickserv SET URL url
Asociaza un URL cu nickul dvs. Acest URL va fi afisat ori de cite ori cineva va cere informatii despre nickul dvs., folosind comanda INFO.

Comanda EMAIL :
Sintaxa: /msg nickserv SET EMAIL e-mail
Ii asociaza nickului dvs. adresa de email specificata. Aceasta adresa va aparea ori de cite ori cineva va cere informatii despre nickul dvs.

Comanda KILL :
Sintaxa: /msg nickserv SET KILL {ON | QUICK | IMMED | OFF}
Schimba optiunea de "protected kill" ON sau OFF. Cind protectia are activata optiunea ON, atunci cind orice alt user care incearca sa va foloseasca nickul, in afara dvs., va avea 1 minut la dispozitie sa isi schimbe nickul, sau sa ofere parola corecta pentru el, timp dupa care, in cazul in care nu isi schimba nickul sau nu ofera parola corecta, va fi automat scos de pe Irc de catre NickServ. Daca aveti selectata optiunea QUICK, in loc de un minut, userul va avea la dispozitie numai 20 de secunde. Daca selectati opiunea IMMED, userul va fi eliminat instantaneu, fara sa fie avertizat, in prealabil; va rugam sa nu folositi aceasta comanda decit atunci cind considerati ABSOLUT necesara folosirea ei.

Comanda SECURE :
Sintaxa: /msg nickserv SET SECURE {ON | OFF}
Aceasta comanda ii indica NickServului ca trebuie sa activeze optiunile de securitate ON sau OFF pentru nickul dvs. Cind optiunea este SETATA, va trebuie sa introduceti parola nickului pentru a fi recunoscut ca fiind proprietar al acesuia, chiar daca hostul dvs. se afla pe lista de acces a nickului. In orice caz, daca sinteti pe lista de acces, NickServ-ul nu va va elimina de pe Irc exceptind cazul in care nu s-a folosit optiunea "kill".

Comanda PRIVATE :
Sintaxa: /msg nickserv SET PRIVATE {ON | OFF}
Ii indica NickServ-ului sa seteze optiunea de PRIVATE on or off pentru nickul dvs. Cind aceasta optiune este setata, nickul dvs nu va apare in lista oferita de nickserv la o eventuala comanda /msg NickServ LIST. (Oricum, daca cineva va stie nickul, poate obtine aceasta informatie (daca sinteti on-line sau nu), folosind comanda INFO.)

Comanda HIDE :
Sintaxa: /msg nickserv SET HIDE {EMAIL | USERMASK | QUIT} {ON | OFF}
Previne afisarea de date despre nickul dvs. atunci cind cineva foloseste comanda NickServ INFO pentrul nickul dvs. Va puteti ascunde adresa de email (EMAIL), ultima oara cind ati fost vazut si de la ce adresa ati fost conectat [user@host] (USERMASK), precum si mesajul de quit pe care l-ati avut (QUIT). Al doilea grup de parametri indica daca aceste optiuni sa fie setate ON (informatiile sa fie aratate) sau OFF (sa nu indice nici o informatie).

Comenzi MemoServ
Comanda SEND :
Sintaxa: /msg memoserv SEND nick mesaj
Puteti lasa mesaj chiar daca persoana respectiva nu este on-line in acel moment. Persoana careia-i trimiteti mesaj, trebuie sa aiba nick-ul inregistrat.

Comanda LIST :
Sintaxa: /msg memoserv list {new}
Iti listeaza toate mesajele tale.

Comanda READ :
Sintaxa: /msg memoserv read {last | new | 1 }
Puteti citii mesajele
Exemplu:
/msg memoserv read last
Va afiseaza ultimul mesaj primit.
/msg memoserv read 4
Va afiseaja mesajul numarul 4.

Comanda DEL :
Sintaxa: /msg memoserv del
Sterge mesajul.
Exemplu:
/msg memoserv del 4
Sterge mesajul numarul 4.
* Atentie: Numarul maxim pe mesaje pe care le puteti primii este de 20.



-:.: Home :.: Reguli :.: Poze :.: Statistici :.: Download :.: Comenzi :.: Help :.:-